Header image  
de wandelsite van
Wim Alberts en Hedzer Kooistra
 
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 

Het Trekvogelpad

Welkom

Een LAW-pad wandelend afsluiten om daarna een aanvang te maken met een nieuw LAW-pad heeft wel iets. Iets spannends, iets avontuurlijks. Als we terugblikken op het laatste door ons gewandelde LAW-pad, het Noaberpad, realiseren wij ons opnieuw een hoop gezien en ontdekt te hebben. 

Maar we betrappen onszelf erop de laatste etappes van een LAW-pad al druk bezig te zijn met de keuze van een nieuw te bewandelen LAW-pad. Dat komt waarschijnlijk omdat de voorpret, net als bij veel andere gebeurtenissen,  al veel voldoening en een positieve spanning geeft.

Tijdens de laatste etappe van het Noaberpad hebben we besloten het Trekvogelpad als volgend wandeldoel te kiezen. Natuurlijk zijn er andere wandelmogelijkheden, maar het Trekvogelpad is voor ons het eerste en grote “west – oost” –wandelpad door Nederland. 

Dat oefende een grote aantrekkingskracht op ons uit. Met een lengte van 380 km is het Trekvogelpad een fractie langer dan het Noaberpad.

Maar het leek ons ook gewoon heel leuk te starten in het duingebied bij Bergen aan Zee, om vervolgens via Amsterdam, de Utrechtse Heuvelrug, de Grebbeberg, de Veluwe en uiteindelijk in Twente, te finishen in Enschede. 

Eindbestemming van het Trekvogelpad. Grofweg een 13-tal etappes met een gemiddelde lengte van ongeveer  30 km.


 
Boekje Routeomschrijving Trekvogelpad