Header image  
de wandelsite van
Wim Alberts en Hedzer Kooistra
 
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 

Het Pieterpad

Welkom
 
Tijdens een gezellige avond in april 1999 kwam het onderwerp "Pieterpad" op tafel.  Het werd snel duidelijk: we waren beiden enthousiast en hadden veel zin om aan deze langste ‘lange afstand wandeling’ van Nederland te beginnen.

We besloten die avond daadwerkelijk het Pieterpad te gaan lopen en wel van noord naar zuid.  Ofwel: van het lage ‘niets boven Groningen’ tot het hoogste punt van Nederland: de St Pietersberg. Een wandelafstand van 483 kilometer dwars door Nederland. Start: zaterdag 25 september 1999. 

Enkele afspraken werden gemaakt: zoveel mogelijk met openbaar vervoer reizen; minimaal 1 etappe per maand en we wandelen het gehele jaar, door ongeacht de weersomstandigheden.

Door middel van foto’s en een verslag van elke gelopen etappe willen we e.e.a. vastleggen voor het nageslacht en voor andere belangstellenden . Verslagen over de vele beziens- en wetenswaardigheden die we tegen zullen komen zul je niet vinden. Deze staan immers al zovele malen beschreven in de vele uitgegeven boeken en boekjes. 

Bij het lopen van het Pieterpad maakten we  uiteraard  gebruik van de twee uitgegeven boekjes ‘Pieterpad' (Pieterburen - Vorden)’ en ‘Pieterpad II (Vorden - St Pietersberg bij Maastricht)’. In deze boekjes wordt het Pieterpad uitstekend beschreven. Deze boekjes zij verkrijgbaar bij de Nivon (www.nivon.nl) .Daarnaast maakten we gebruik van de zogenaamde VVV-wandel- en fietskaarten (1 : 50.000).

Voor het beeldverslag maakten we de eerste vier etappes gebruik van een "gewone" fotocamera. Vanaf de vijfde etappe is hier een digitale camera bijgekomen.


 

Boekje Routeomschrijving Traject 1

Boekje Routeomschrijving Traject 2