Header image  
de wandelsite van
Wim Alberts en Hedzer Kooistra
 
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 

Het Noaberpad

Welkom

Na het Wad- en Wierdenpad gelopen te hebben stonden we (al)weer voor de keus. Wat zal het volgende LAW-pad gaan worden? Het wandelen door de prachtige provincie Groningen is ons bijzonder goed bevallen. Tijd voor een overstap misschien naar een andere provincie?  

In eerste instantie dachten we aan de uitgestrekte bossen en heidevelden van een andere mooie provincie: Drenthe. En daarbij het voordeel, niet ver te hoeven reizen vanuit Noordoost Friesland.  

Aan de andere kant oefende, na bestudering van het LAW-boekje, het Noaberpad (LAW 10)  ook grote aantrekkingskracht uit. Want het Noaberpad is na het Pieterpad het langste LAW-pad in Nederland met zijn 379 kilometer. Het is gelegen tussen Nieuweschans en Emmerich. De wandelroute volgt de Duitse grens en gaat drie keer over Duits grondgebied. In het Graafschap Bentheim tussen Drenthe en Twente; in het Munsterland ten noorden van Winterswijk rond Bocholt en bij Emmerich. En dat maakt dit LAW-pad toch wel een beetje internationaal. En aantrekkelijk! 

U begrijpt het al..........we kozen voor het Noaberpad. 

Ga met ons mee en geniet van dit bijzonder en internationaal LAW-pad rond de grensstreek met Duitsland. Ontdek dat net als de bewoners, de Noabers, ook voor ons wandelaars de grenspalen geen onneembare barrière zullen zijn. 


 
Boekje Routeomschrijving Noaberpad