Header image  
de wandelsite van
Wim Alberts en Hedzer Kooistra
 
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 

Het Krijtlandpad

Welkom

Het Krijtlandpad

De naam van een zeer uitnodigend “lange-afstand-wandelpad” in het meest buitenlandse deel van Nederland. Het Krijtlandpad, eigenlijk een zgn. Streekpad met zijn geelrode markering, voert je langs en door de Limburgse heuvels en hellingbossen, mergelgrotten en over oeroude holle wegen en paden waar eigenlijk de tijd heeft stilgestaan.

Langs beken, zoals de Geul en de Gulp, maar ook langs neerlands bekende rivier de Maas, die in dit Zuid Limburgse landschap Nederland binnenstroomt.

Het Krijtlandpad kent elk seizoen zijn aantrekkelijke kanten en momenten, die menig wandelaar in volvoering zal brengen. Een wandelpad waarbij rekening moet worden gehouden met soms flinke hoogteverschillen, paadjes over landerijen en weilanden, verhard en onverhard en door de vele stille en verlaten streken.

Het gidsje “Krijtlandpad” geeft bij bestudering al zoveel voorpret, dat ons enthousiasme al voor de start van dit wandelpad ongekend hoog was. Eind januari 2015 was het zover; met onze partners verbleven we een week in Slenaken. Een uitgelezen moment om te starten met dit Krijtlandpad…!