Header image  
de wandelsite van
Wim Alberts en Hedzer Kooistra
 
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 

Het Friese Kustpad

Welkom

Naarmate het eindpunt van het Pieterpad in zicht kwam, stelden we ons zelf steeds vaker de vraag “Wat gaan we verder doen ?”. Het Pieterpad teruglopen van zuid naar noord was een optie. Alleen niet direct. We vonden dat daar wel een paar jaren tussen mocht zitten. Misschien een LAW-route van oost naar west of omgekeerd ?  Viel ook af. Dan zouden we weer veel moeten reizen. En daar wilden we voorlopig even van af. Dus kochten we de grote LAW-kaart van Nederland. Na bestudering van de mogelijkheden waren we er vrij snel uit. Ons oog viel op drie LAW-routes die op elkaar aansluiten en weinig reistijd zouden vergen.

Namelijk beginnen met “Het Friese Kustpad” van Stavoren naar Lauwersoog, vervolgens verder met het “Wad- en Wierenpad” van Lauwersoog naar Nieuweschans en tenslotte verder met het “Noarberpad” van Nieuweschans naar Emmerich. Totaal 652 kilometer langs de kust van Friesland, door het noordelijk kleigebied van Groningen en afzakkend langs de grensstreek van noord- en oost Nederland.  

Ons (foto)verslag van het Pieterpad is in Nederland, maar ook daar buiten, flink aangeslagen. Veel leuke reacties via e-mail en veel bezoekers. Vandaar ons besluit om ook de nieuwe LAW-tochten weer te geven op het internet. Het geeft ons veel voldoening en we hopen dat de lezers er veel informatie mee opdoen en geïnspireerd zullen worden om ook een dergelijk wandeltocht te gaan lopen. Het is absoluut de moeite waard en je zult ontdekken dat Nederland een werkelijk schitterend (wandel)land is. Veel te zien, veel te ontdekken, veel te beleven en veel te ontmoeten.

Daarom : Welkom op onze site van Het Friese Kustpad. Geniet mee. In weer en wind.  


 
Boekje Routeomschrijving Friese Kustpad