Header image  
de wandelsite van
Wim Alberts en Hedzer Kooistra
 
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 

Het Drenthepad

Welkom

Het Drenthepad voert door één van de meest rustige en idyllische provincies van Nederland. Een wandelroute van ruim 260 km langs oude brinkdorpen met afwisselend akkers, bosjes, houtwallen, weilanden en schaapskuddes. Maar ook de provincie van de grafheuvels en natuurlijk de wereldberoemde hunebedden. Daar waar het lijkt alsof de klok 100 jaar stil heeft gestaan en verstedelijkte gebieden een onbekend fenomeen zijn. Waar rust en ruimte vanzelfsprekend is en Bartje het ooit vertikte om voor zijn bord met bruine bonen te bidden. Het zegt alles over dit vertrouwde landschap en haar bewoners.  

Na afronding van het Trekvogelpad was de keus dan ook snel gemaakt. En het werd ook weer eens tijd om een LAW-pad te kiezen wat dichter bij huis. Hoewel we beiden Drenthe al wat kennen, verraste het gidsje ons toch wel. Want bij nadere bestudering viel ons op, dat we veel onbekende buurtschappen, paden, zandverstuivingen en heidevelden gaan doorkruisen. En een wandelrondje betekent, dat je op elk zelf gekozen punt in de wandelroute kunt starten. En wij kiezen voor Diever als startplaats. En dan verder wandelend met de wijzers van de klok mee.  

Het Streekpad nr.: 6 Drenthe zal ons leiden door een prachtig en afwisselend landschap waar tijd en bestemming verdampen en de wandelaar heel even terugkeert naar die ‘goeie ouwe tijd’. Verlangen we daar immers niet allemaal naar?


 
Boekje Routeomschrijving Drenthepad